Svenska lagen i Europa 2018

By

Inte nog med att Allsvenskan precis börjat igen efter ett långt VM-uppehåll. Tiden är även kommen för de svenska lagen att träda in i Europa vilket innebär ännu mer fotboll för oss som gillar de svenska lagen. De lag som kvalar till Champions League och Europa League i år är Malmö, AIK, Djurgården och Häcken där det förstnämnda kvalar till CL medan resterande tre lag försöker sig på att ta sig till Europa League.

I Europa League har AIK och Häcken redan gått in i den första kvalomgången. Båda lagen vann under gårdagen sina matcher i deras dubbelmöten. Båda på bortaplan vilket gör att de har riktigt bra förutsättningar för att ta sig till nästa omgång. Något man också kan förvänta sig sett till motståndet för respektive lag. Djurgården är redan i den andra omgången eftersom en seger i Svenska Cupen gör att man slipper den första omgången. De ställs där mot ett lag från Ukraina där man på papperet bör ha ganska bra chans att avancera.

Malmö har även dem gått in i den första omgången i Champions League kvalet. De vann första mötet mot ett lag från Kosovo enkelt och vi kan i princip räkna in att de tagit sig till den andra kvalomgången.

Med svenska ögon sett hoppas vi såklart på att minst ett par av lagen lyckas ta sig till huvudturneringens gruppspel i respektive turnering.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News