Skidherrarna föll tung i OS 11/2

By

Söndagen den 11/2 var ingen bra dag för herrarna i OS. Framförallt inte när det kom till längskidor. Skiathlon och skidskytte blev båda något av ett fiasko, där vi inte nådde upp till bättre än en 12:e plats i någon utav grenarna.

Skiathlon ett stort misslyckande för herrarna

Det var en het uppladdning inför skiathlon för herrarna. Vi hade stora förhoppningar på framförallt Calle Halfvarsson och Marcus Hellner. Vad som sedan skedde var något av en kollaps. Calle hade inget flyt över huvudtaget och såg trött ut redan från start. Han kämpade inledningsvis hårt och kunde ta sig igenom ungefär halva loppet med relativt godkänt resultat. Det var inget omöjligt avstånd att ta ikapp, även om det hade blivit kämpigt. Vad som dock skedde var att Calle bröt sitt deltagande mitt under loppet. Ingen visste varför, och efter att han hade brutit gömde han sig för all typ av media.

Han gjorde sedan ett uttalande där han beskrev hur energin tog slut helt och hållet. Han hade, som han beskrev det själv, aldrig känt sig så energilös i skidspåret tidigare. Hans bedömning var då att det var bättre att spara krafterna till tisdagens sprint. Det var säkerligen rätt beslut, då han aldrig hade haft någon chans för topp-placering med den energidepån.

Inte heller Marcus Hellner lyckades väl i loppet. Även han var energilös och kunde inte mäkta med ett bättre resultat än en 12:e plats. Nu hoppas vi verkligen att både Marcus och Calle hinner ladda batterierna för ett bättre resultat i sprinten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News