Nya spelbolag innan regleringen

By

Som vi tidigare nämnt kommer den svenska spelmarknaden inom kort regleras, preliminärt kommer detta ske redan i årsskiftet 2018 / 2019 men det kan givetvis dra ut lite längre på tiden. Oavsett kan vi till hundra procent räkna med att det blir en reglering, även om det kan dröja något längre än vad nuvarande planer gör gällande.

Låt oss då ta en titt på vad vi har att förvänta oss av framtiden, och hur kommer det egentligen bli med nya spelbolag innan det att regleringen träder i kraft? Som de flesta insatta redan vet om kan alla spelbolag som har en licens i ett EU-land använda denna i syfte att marknadsföra och erbjuda spel till svenskar med stöd från EU-lagstiftningen. Kommer det då komma några nya spelbolag innan regleringen? En inte helt enkel fråga att svara på, och det enda korrekta svaret är nog att det beror på och att ingen riktigt vet.

Är det värt att satsa på Sverige?

De nya spelbolag som väljer att öppna upp på den svenska marknaden från och med idag kan vi nog räkna med även kommer ansöka om en licens den dag en reglering blir gällande. Det krävs en del resurer för att etablera sig på en ny marknad och det är just detta om gör att vi kanske inte kommer se lika många nya spelbolag inom det närmaste året. Om ett spelbolag inte har resurser eller av annan anledning inte anser det vara värt att ingå i det licensbaserade spelsystemet framöver är det inte heller troligt att det är någon idé att etablera ett nytt spelbolag med fokus på Sverige innan det.

Sveriges spelmarknad är i förhållande till befolkningens storlek stor. Det är dock ett faktum att ett fortsatt stort spelande sker via Svenska Spel och offline i Sverige. Det finns fortsatta marknadsandelar att ta för spelbolag vilket gör att det inte alls är otroligt att vi kommer få se nya spelbolag, men som sagt blir de kanske inte jättemånga.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News