Nya regler för nya spelbolag

By

Precis som vi tidigare rapporterat om trädde de nya reglerna för spel och betting i kraft vid årsskiftet. Efter att spelbolag tidigare kunnat erbjuda spel genom att ha en licens i ett annat EU-land är det numera ett krav på att en sådan licens utfärdats av Svenska spelinspektionen för att man ska kunna tillhandahålla odds, betting och casino på nätet till personer bosatta i Sverige.

Förändringen hittills har fått ganska stor inverkan. Det är många spelbolag som blivit beviljande en spellicens, men av de som erbjuder betting och odds är det en ganska markant skillnad i hur många spelbolag det numera finns att välja på. Inget jätteproblem för de flesta kanske, men för spelare som är mer aktiva och gillar att ha konton hos flera spelbolag för att hitta de bästa oddsen är det helt klart andra förutsättningar än tidigare.

Totalt har ca 60 bolag beviljats en spellicens varav ungefär hälften även har odds i sitt utbud. När vi då talar om 60 bolag gäller det hur många licenser som erbjuds. Ett bolag kan sedan ha flera olika spelsajter under samma licens. Dock gäller kravet på att man maximalt får erbjuda en oddsbonus per licens. Således är det inte möjligt att ha flera oddsbonusar på olika sidor om dessa registrerats under samma spellicens.

Kommer fler nya spelbolag 2019?

Även om vi kan räkna med att den absoluta merparten av de spelbolag som tänkt sig verka i Sverige redan beviljats licens för spel på nätet finns det fortfarande fler nya spelbolag på ingång. I alla fall om man ser till deras egna förhoppningar. Flera ansökningar har medfört kompletteringskrav från Spelinspektionen vilka just nu är pågående. Om berörda spelbolag lyckas genomföra de kompletteringar som myndigheten kräver kommer dessa alltså också bli beviljade en licens.

Det återstår att se hur många ytterligare nya spelbolag det kommer bli.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News