Kan Manchester City gå rent?

By

Att Manchester City var en av förhandsfavoriterna till att ta hem Premier League bucklan denna säsongen fanns det nog inte stora oenigheter om. Att de efter att över hälften av alla matcher hade spelats skulle stå utan någon förlust i protokollet var det nog färre som trodde.

Laget har en otrolig svit och har under de 22 första matcherna tagit hela 20 segrar och spelet två oavgjorda matcher. Detta har självklart lett till att det är ett stort gap ned till tvåan om hela 15 poäng. Detta kan visserligen bli 14 om Chelsea skulle slå Arsenal i nästa match men oavsett utgång i den matchen är det en fantastisk bedrift.

Pep Guardiola har verkligen lyckats med sitt lagbygge efter att han anslöt från Bayern och de flesta betraktar nog honom nu som världens bästa tränare. Med all rätt, eller hur?

Citys väg mot titeln

Blott 16 av 38 omgångar kvarstår nu av årets säsong. Frågan många nu ställer sig är om City kommer lyckas med det Arsenal senast gjorde, nämligen gå rent och inte förlora en enda match under säsongen. Man har otroligt bra förutsättningar och frågan är om de inte kommer klara det. De har redan avhandlat de svåraste bortamatcherna och kommer därmed ha hemmafördel mot exempelvis Manchester United i returmötet.

Så stabila som City sett ut har de en bra chans att gå rent. Dock får man ändå säga att det finns en övervägande risk att man går på plumpen i någon av de kommande 16 matcherna, men visst hade det varit häftigt om de lyckades? Om man inte är United-supporter såklart…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News